Α.Ρ.Εν.Α. – Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

Γενική Συνέλευση ΘΑ γίνει!

Νοέμβριος 12, 2012 Καλέσματα

Προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ:

Σήμερα στην ΑΣΟΕΕ έγινε Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) του Φοιτητικού Συλλόγου. Το Δ.Σ αποτελείται από 11 έδρες που κατανέμονται ανάλογα με τα ποσοστά που μαζεύουν οι παρατάξεις στις φοιτητικές εκλογές. Σε αυτό πλειοψηφούν η ΠΑΣΠ (6 έδρες) και η ΔΑΠ (3 έδρες) ενώ ΚΝΕ και ΡΑΣ-ΕΑΑΚ έχουν από 1 έδρα. Το Δ.Σ είναι ένας από τους τρόπους να καλεστεί Γενική Συνέλευση, η οποία είναι το ανώτατο όργανο ΟΛΩΝ των φοιτητών που μαζεύονται και συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις.  Το ΔΣ ήταν να γίνει τη προηγούμενη βδομάδα αλλά ΠΑΣΠ και ΔΑΠ συνεχώς το ανέβαλλαν. Στο ΔΣ αυτό η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ δεν συμφώνησαν στη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης. Δεν θέλουν να γίνει ούτε καν η μόνη ΓΣ που μπαίνουν κάθε χρόνο, αυτή του Πολυτεχνείου.

Η στιγμή που ζούμε θεωρούν φαίνεται ότι δεν είναι κατάλληλη για να συζητάμε και να δρούμε συλλογικά. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα διαλύεται, τα συγγράμματα μας κόβονται, οι έκτακτοι καθηγητές απολύονται, οι γονείς μας μένουν άνεργοι, εμείς πληρωνόμαστε (αν βρούμε ποτέ δουλειά) με 400 ευρώ, μπάτσοι και φασίστες κάνουν τη πόλη που ζούμε ζούγκλα αλλά εμάς, φαίνεται, δεν μας αφορά τίποτα από όλα αυτά. Η μεν ΔΑΠ προωθεί τον ατομισμό και τις “πέρα βρέχει” εκδρομές στην Αράχωβα, η δε ΠΑΣΠ με τις αγωνιστικές κορώνες προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι πλέον ΠΑΣΟΚ αλλά στη πράξη αναπαράγει αυτήν ακριβώς τη ΠΑΣΟΚκικη πελατειακή λογική “θα το κάνω εγώ για σένα” που μας έφτασε μέχρι εδώ.

Στη τελική όμως ξέρετε κάτι; Αυτοί τη δουλεία τους κάνουν. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Έχουν νεκρώσει τον σύλλογο, είναι καιρός να τον ξαναχτίσουμε από την αρχή σε πιο δημοκρατικές, πιο αγωνιστικές, πιο στέρεες βάσεις. Είμαστε νέα παιδιά 20 χρονών σε έναν τόπο που καταστρέφεται και κοιτάμε όλοι την πάρτη μας. Οι φοιτητές αγωνιστές του Πολυτεχνείου θα μας κοιτούσαν και θα μας έφτυναν Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν ΠΑΣΠίτη και ΔΑΠίτη. Αύριο ερχόμαστε όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση και παίρνουμε αποφάσεις για αγώνα. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

 «Η ιστορία θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις αποτρόπαιες πράξεις κάποιων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων» Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

 polyt

Μοιράσου το